Werkwijze & Opleiding

Selectieprocedure:


T&S Care hanteert een uitgebreide en strenge selectie procedure waarin de focus ligt op kennis, attitude, diploma's en werkervaring.  In dit traject is de opdrachtgever vanaf het eerste moment betrokken (indien gewenst). 

 

Opleiding:


In samenwerking met partners ontwikelde T&S Care het unieke "NL-Proof" programma.

Dit is een full time opleidingstraject van zes maanden, waarvan vijf maanden in het land van herkomst. Alle lessen zijn in het Nederlands en worden door Nederlandse docenten gegeven. Gedurende deze periode worden de studenten klaargestoomd om aan het werk te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt. Naast de Nederlandse taal is er aandacht voor de Nederlandse cultuur en gewoontes maar komen ook de praktijk skills aan de orde. Na een periode van vijf maanden spreken de studenten Nederlands op niveau B1. Wanneer zij de toetsen gehaald hebben volgt er een sollicitatie gesprek in het Nederlands met de opdrachtgever. Daarna volgt er in Nederland een maand van praktijk training op de werkvloer. Naast medische handelingen, Nederlandse taallessen komt ook integratie in deze periode aan bod. 

 

Nazorg:


T&S Care neemt daarnaast huisvesting, integratie en sociale begeleiding van het zorgpersoneel op zich. Ook de BIG registratie, controle diploma's, begeleidng en ondersteuning bij inschrijving behoren tot de basisdienstverlening van T&S Care. 

Wilt u meer informatie, onze medewerkers lichten onze dienstverlening graag toe in een vrijblijvend gesprek. U kunt hier contact met ons opnemen